ГоловнаНовини ЖКГПолітикаПрем'єр «отримав» за провал реформи ЖКГ

Прем'єр «отримав» за провал реформи ЖКГ

Президент Віктор Янукович під час засідання комітету з економічних реформ жорстко розкритикував діяльність уряду

Однак, критика не обернулася дисциплінарними стягненнями, адже президентська вертикаль влади теж розділяє відповідальність за провал реформ – це визнають і експерти, і сам Віктор Янукович.

У свою чергу глава уряду Микола Азаров визнав існування проблем, проте запевнив, що вони носять об'єктивний характер.

«Посилення світової кризи не дає перепочинку ні одній країні, в тому числі й Україні. Так, макропоказники 2012 нижчі, ніж ми очікували, і ні для кого не секрет, що минулий рік ми закінчували у дуже економному режимі», - повідомив Прем'єр-міністр.

Незважаючи на визнання проблем, Микола Азаров відзначив і позитивні сторони в роботі виконавчої влади.

«У рейтингу ведення бізнесу Україна покращила показники на 15 пунктів і увійшла в топ-10 реформаторів, які покращили бізнес-клімат», - заявив він.

Опонентом Прем'єр-міністра виступила перший заступник глави адміністрації президента Ірина Акімова.

«Через неналежне розуміння реформ або їх трактування з вузьковідомчих позицій в парламент потрапляли такі закони, які Президенту доводилося повертати в Раду. Ми не досягли очікуваних результатів («У.К.» - рівня реформування) за жодним показником».

Найгірше, за її словами, проходили реформи у сфері ЖКГ, де план їх проведення реалізований на 35%, та у в нафтогазовій галузі, де виконано лише 25%.

Відразу після виступу пані Акімової Президент повернувся до критики виконавчої влади.

«Я не можу зрозуміти, як можна виконувати модернізацію, план реформ на 25-35%? Це саботаж! Люди втратили відповідальність! Давайте говорити відверто: втрата контролю над роботою - це головний висновок, який зроблений!», - заявив пан Янукович.

Джерело: Коммерсантъ

 
Коментарі (0)