ГоловнаВибір редакціїТеплоенергетикаПриватизація обленерго спричинить підвищення тарифів

Приватизація обленерго спричинить підвищення тарифів

Віце-президент Асоціації міст України Мирослав Пітцик вважає, що приватизація обленерго призведе до підвищення тарифів.

За словами Мирослава Пітцика приватизація обленерго змінить ситуацію лише в гіршу сторону. «Після приватизації почалися відключення електроенергії. Я це відчуваю на собі, бо живу в приватному будинку на Осокорках. Продаж обленерго – це був нонсенс. От уявіть: посередник купує у державної генеруючої компанії електроенергію за ціною 20 коп, а продає тій же державі по 87 коп, нічого не вклавши в проект», - сказав Мирослав Пітцик. За словами Віце-Президента, дані приватні структури просто експлуатують старі мережі.

«Ціни встановлює НКРЕ (Національна комісія регулювання електроенергетики). Газ продають дорожче, ніж в Росії. Мотивація уряду така: мусимо продавати підприємству газ, щоб воно працювало і була зарплата», - зазначив Мирослав Пітцик, відповідаючи на питання чому у різних регіонах газ для бюджетних установ продається дорожче, ніж для підприємств.

Також за словами Віце-Президента Аасоціації, після масової приватизації теплоелектроцентралей та передачі в концесію теплокомуненерго на українців чекає підвищення тарифів.

Читайте також: Фірташ готується до приватизації ТЕЦ

«Бізнес брав не прості теплокомуненерго, а ті, що виробляють ще й електроенергію. За рахунок цього бізнес тримається на плаву, в іншому випадку збанкротував би. Доки тариф не відповідатиме собівартості, доти бізнесу там нема чого робити», - підсумував Віце-Президент.

В уряді впевнені, що приватизація українських енергетичних компаній дозволить залучити в сектор енергетики багатомільярдні приватні інвестиції, яких він так потребує.

Як відомо, 13 січня поточного року Рада прийняла держпрограму приватизації на 2012-2015 роки з прогнозованим обсягом надходжень 50-70 млрд грн. Згідно з документом, планується забезпечити високі темпи приватизації державних об'єктів. 

Джерело: Економічна Правда

 
Коментарі (0)