ГоловнаКоментаріБлагоустрійТепла зима уріже ямковість доріг

Тепла зима уріже ямковість доріг

Цьогорічна зима буде більш лояльною до українських доріг. Експерти стверджують, що завдяки теплій погоді дорожні служби не припиняють роботи з ліквідації ямковості, а також попереджують її появу.

Обсяги нової ямковості, поява якої неминуча через низьку температуру повітря та підвищену вологість взимку, цьогоріч має бути меншою ніж у минулому році. Таку думку висловив начальник Управління інноваційного розвитку Державного агентства автомобільних доріг Олег Островерхий.

За його словами, сприятливі погодні умови поточної зими надали дорожнім службам змогу не лише продовжувати виконання робіт з аварійного ямкового ремонту, а й попередити появу нових ям. Зокрема, укравтодорівці намагалися заздалегідь ліквідовувати тріщини на дорожньому покритті, таким чином передчасно запобігаючи розвитку руйнувань.

«З початку року дорожніми організаціями та підприємствами, які належать до сфери управління «Укравтодору», на автомобільних дорогах загального користування державного значення було відремонтовано майже 124 тисячі кв. м ямковості», – зазначив Олег Островерхий.

Він також наголосив, що навіть за складних погодних умов дорожники не припинятимуть боротьбу з ямковістю, застосовуючи нові методи та технології, які дають тимчасовий ефект, проте захищають покриття від подальшої руйнації.

Читайте також: Українських комунальників не лякає зима

«За негативної температури ми застосовуємо спрощену технологію – без обробки країв та очищення місця дефекту, висушування, підігріву та підгрунтовки поверхні – так званий аварійний ямковий», – пояснив він. – «А вже за сприятливих погодних умов проводимо ремонт за традиційною технологією із фрезеруванням покриття та укладанням гарячих асфальтобетонних сумішей».

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, для ліквідації ямковості на дорогах загального користування взимку «Укравтодор» заготовив 13,3 тисяч тонн холодного розчину.

 
Коментарі (0)