ГоловнаКоментаріБлагоустрійУкраїнських комунальників не лякає зима

Українських комунальників не лякає зима

В Укравтодорі врахували досвід минулих років роботи у зимовий період. Наразі дорожники озброїлися тисячами одиниць комунальної зимової техніки.

Укравтодор готовий забезпечити стале функціонування дорожнього комплексу у зимовий період, про це свідчить оперативність та ефективність дій дорожників у перші дні зими. Таку думку висловив Олександр Харченко, заступник Голови Державного агентства автомобільних доріг .

 За його словами, на сьогоднішній день у дорожньо-експлуатаційних організацій у наявності 1085 тис. тон піску, 129,6 тис. тон технічної солі, 3,430 тис. тон дизпалива та 1,491 тис. тон бензину, що відповідає плановим вимогам і навіть перевищує показники минулого року.
 
Із 6,7 тис. одиниць техніки та спеціального обладнання, запланованих до роботи в осінньо-зимовий період, на даний час до роботи готові понад 6,3 тис. одиниць. Водночас з тим, укладено 936 договорів зі сторонніми підрядними організаціями на залучення додаткової техніки у разі необхідності.
 
 
 «Ми врахували досвід роботи минулих років – в місцях, де з року-в-рік утворювались перемети снігу, було встановлено 90,1 тис. снігозатримуючих щити, а у місцях концентрації ДТП і на проблемних ділянках введено цілодобове чергування відповідальних працівників дорожніх служб і спеціальної техніки. Крім того на випадок значного ускладнення погодних умов Укравтодором створено 4 мобільні загони загальною кількістю 64 одиниці техніки. Вказані загони дислокуються у Київській, Харківській, Херсонській та Івано-Франківській областях», – розповів пан Харченко.
 
Він також зазначив, що від початку зими для забезпечення безпечного та безперешкодного руху автомобільними дорогами України в залежності від ступеню складності погодних умов щодоби залучалося від 100 до 2400 дорожників, від 100 до 1600 одиниць дорожньої техніки.
 
Найбільшу кількість сил було задіяно 8 та 9 грудня у Хмельницькій, Київській і Луганській областях.
 
Коментарі (0)