ГоловнаПублікаціїТарифи ЖКГЖКГ накриє хвилею громадського невдоволення

ЖКГ накриє хвилею громадського невдоволення

Доки посадовці думають-гадають, громадськість вже все вирішила: підвищенню тарифів на послуги ЖКГ бути, хоча і така вимога МВФ, на їхню думку, невиправдана, проте ніхто сплачувати за них, у такому разі, не збирається.

Як повідомляла «Україна Комунальна», з 29 січня по 12 лютого в Україні перебувала місія Міжнародного валютого фонду на чолі з Крістофером Джарвисом. Основною її метою було проведення переговорів щодо надання українському уряду кредитного траншу за новою програмою stand by у розмірі близько 1,5 млрд дол.

Варто зазначити, що ключовою вимогою МВФ на цей раз стало поліпшення фінансового стану НАК «Нафтогаз України». А це означає збільшення тарифів для всіх категорій споживачів на послуги газо- і теплопостачання. Проте, чи виправдана така вимога, українські та закордонні експерти сперечаються і досі, а відповідно – не можуть прийняти остаточного рішення.

Таким чином, «Україна Комунальна» вирішила поцікавитися у своїх читачів, а як вони оцінюють вимогу МВФ щодо підвищення тарифів на блакитне паливо в Україні, адже ухвалення такого рішення, в першу чергу, вдарить по їхнім кишеням.

Опитування з заголовним питанням: «Чи вважаєте ви вимогу МВФ виправданною для підвищення тарифів ЖКГ?» - проходило на шпальтах інформаційного агенства та у мережі Facebook з 11-го по 18 лютого.

За його результатами виявилося, що більшість українців (87%) вважають таку вимогу МВФ невиправданою. Зокрема, 42% опитаних твердо переконані, що підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги вже давно заплановане українською владою, а вимога МВФ лише прикриття, задля уникнення падіння рейтингів довіри серед населення; 23% -  обурюються, мовляв, МВФ взагалі не має жодного права втручатися у внутрішні справи країни; ще 22% - налаштовані, у разі підвищення тарифів, не платити за житлово-комунальні послуги.

Щодо меншості (13%): 5% респондентів гадає, що підвищення виправдане, якщо українцям збільшать виплату пільг та субсидій; 4% - переконані, що лише за такої умови можливе отримання кредитного траншу від МВФ, тому це прийнятно; ще 4% - вірять, що таке нововведення дозволить підприємствам ЖКГ поліпшити фінансовий стан, а тому це непогано.

Отже, доки посадовці думають-гадають, громадськість вже все вирішила: підвищенню тарифів на послуги ЖКГ бути, хоча і така вимога МВФ, на їхню думку, невиправдана, проте ніхто сплачувати за житлово-комунальні послуги, у такому разі, не збирається.

 
Коментарі (0)