ГоловнаПублікаціїАналітика Підсумки тижня: Секрет «доступності» житла та газовий «реверанс»

Підсумки тижня: Секрет «доступності» житла та газовий «реверанс»

Минулий тиждень можна охарактеризувати насамперед, як тиждень піару «Доступного житла». Так, протягом усього робочого тижня регіони звітували про «сміливців», які наважилися оформити кредити «доступності», а Мінрегіон рекламував свою іпотеку.

Минулий тиждень можна охарактеризувати насамперед, як тиждень піару «Доступного житла». Так, протягом усього робочого тижня регіони звітували про «сміливців», які наважилися оформити кредити «доступності», а Мінрегіон рекламував свою іпотеку. 

Так, у понеділок, 20 серпня, інформаційний простір розпочався з південних новин. Зокрема, стало відомо, що за половину поточного року на території Криму введено в експлуатацію 343,4 тис.м кв. загальної площі житла, що в 2,5 рази більше, ніж за аналогічний період минулого року. Так, у кримських містах введено 239,2 тис. м кв. житла, а в сільській місцевості автономії - 104,2 тис.м кв.У першому півріччі поточного року обсяги введеного житла збільшились у 17 регіонах, в тому числі в Чорноморському, Бахчисарайському, Красногвардійському районах, а також у Джанкої та Феодосії. Більше половини обсягів введеного житла припадає на Сімферополь, Євпаторію, Ялту і Сімферопольський район. 

Також цього дня стало відомо, що в рамках Комплексної програми з вирішення екологічних проблем Кривбасу на 2011-2022 рік 65 родин із селища Карнаватка, чиї домівки знаходилися у зоні зсувів, отримали нові квартири в Кривому Розі. Рішення про будівництво нового будинку на 110 квартир та відселення мешканців селища Карнаватка було прийнято в рамках реалізації проекту ліквідації шахти «Саксагань» і реконструкції державного підприємства рудоуправління імені Кірова.  

Читайте також: Будівельна галузь долає руїни

У вівторок, 21 серпня, ТОВ «ЛЕО» провело дводенний семінар, в ході якого експерти великих обленерго переймали один у одного досвід по зниженню комерційних втрат. Основним лейтмотивом обговорення серед представників «Київенерго», ПАТ «Дніпрообленерго», ПАТ «Полтаваобленерго», ПАТ «Чернігівобленерго», ПАТ «Сумиобленерго», ПАТ «Вінницяобленерго» стала тема «Як запобігти крадіжкам електроенергії», це одне з найважливіших завдань, яке стоїть перед кожною енергопостачальною компанією

Крім того, за повідомленням Чернігівської ОДА, стало відомо, що за січень-червень 2012 року за рахунок будівництва нових житлових будинків та розширення існуючого житлового фонду в області введено в експлуатацію 352 житлові будівлі загальною площею 55,3 тис. кв. м, з яких у міських поселеннях побудовано 39,1 тис. кв. м, у сільській місцевості – 16,2 тис. кв. м. Обсяг уведеного житла порівняно з відповідним періодом 2011року зріс у 3,5 раза. 

Цього ж дня, під час відкриття виставкового форуму «Доступне житло»: від держави для людини, від ідеї до квартири», Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк заявив, що держава пліч-о-пліч іде з громадянами до дешевого житла. 

Читайте також: Кредитна історія

За його словами, держава буде одним із ключових гравців на ринку житлового будівництва. Щоб громадяни зрозуміли, навіщо це, і як це буде реалізовано, сьогодні відбувається один із перших кроків, для того, щоб збалансувати попит і пропозицію. Всі, хто бажає, протягом трьох днів роботи форуму зможуть особисто побачити і переконатися, як саме працює запропонований Президентом механізм здешевлення іпотеки. 

Наступного дня, 22 серпня, Міністру енергетики та вугільної промисловості України Юрію Бойко було не до гучних промов. За повідомленням прес-служби Міністерства, стало відомо, що у центральному офісі ВАТ «Газпром» відбулася робоча зустріч голови Правління Олексія Міллера і пана Бойко. 

Сторони обговорили хід підготовки до роботи в майбутній осінньо-зимовий період, зокрема, питання забезпечення«Нафтогазом України» безперебійного транзиту газу «Газпрому» до Європи. У зв'язку з цим були проаналізовані темпи заповнення «Нафтогазом України» українських ПСГ.  

У середу, 23 серпня, наряду з тисячами зацікавлених громадян, які звернулися до консультаційного вікна соціальної ініціативи Президента «Доступне житло», захід відвідав і Прем’єр-міністр Микола Азаров. Посадовець наголосив, що президентська програма буде реалізовуватись і не припинить свого існування. 

За словами пана Азарова, людям надаються достатньо вигідні умови. Вперше держава гарантує законодавчу надійність цих програм і вперше компанії отримають можливість працювати стабільно, розміщуючи частину замовлень на реалізацію державних програм. 

Також, тема житла стала цього дня актуальною і в Кіровограді. Зокрема, стало відомо, що 20 кіровоградських сімей отримали житло у будинку, збудованому у рамках Державної програми забезпечення молоді житлом. 

Першу чергу будівництва було введено в експлуатацію ще у 2006 році. Другу чергу призупинили через відсутність фінансування. У 2011 році за ініціативи облдержадміністрації до справи долучився Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву, і вже нинішнього року будинок здали в експлуатацію. 

Читайте також: Іпотека поза законом

Крім того, щасливим цей день був і для деяких киян. Так, з нагоди Дня Незалежності голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов вручив ключі від нових помешкань, які були зведені за програмою будівництва доступного житла «30/70», черговикам квартирного обліку. 

16-поверхова новобудова на 180 квартир, у якій столичні родини отримали довгоочікуване житло, зведена на вулиці Борщагівській на місці двох триповерхових гуртожитків 1950 та 1953 років побудови. 101 квартира (18 однокімнатних, 57 двокімнатних та 26 трикімнатних) у вказаному будинку профінансована за міською програмою будівництва доступного житла «70/30».  

24 серпня Україна святкувала своє повноліття, а саме - День Незалежності. Безумовно, ця визначна дата навічно увійшла в історію молодої держави, золотою сторінкою її біографії, започаткувала нову епоху в житті українського народу, законодавчо закріпила його вікові, демократичні прагнення, до національного відродження, духовної свободи, економічного зростання, культурного піднесення. 

Також, на урочистому зібранні з нагоди 21-ї річниці незалежності Президент України Віктор Янукович висловив думку, що у перспективі Україна позбавиться від тотальної залежності від іноземних постачальників енергетичних ресурсів. 

Віктор Янукович додав, що в України величезний невикористаний потенціал впровадження сучасних енергоефективних,енерозбергігаючих технологій в економіці та житлово-комунальній сфері.  

25 серпня з нетерпінням чекали всі. Саме цього дня в Сочі відбулася зустріч Президента України Віктора Януковича з Президентом Росії Володимиром Путіним. Як стало відомо, під час зустрічі обговорювалося «болюче» для українців питання газу. 

Читайте також: Газова галузь розлучається з монополією

Так, Віктор Янукович заявив, що розраховує, на те, що Україна та Росія змінять характер стосунків у газовій сфері. За словами Президента, газова тема ніколи не піде з відносин між Росією та Україною  вона завжди буде відчутною. 

Отже, попри всі гучні промови та обіцянки про доступне житло, хочеться вірити, що цього разу, наша влада виконає всі обіцянки не задля перемоги на парламентських виборах, а задля свого народу.

 
Коментарі (0)