ГоловнаДовідникДовідник ЖКГТлумачний словник комунальника: (А)

Тлумачний словник комунальника: (А)

Найповніший тлумачний словник житлово-комунальних термінів, що зустрічаються у нормативно0правових актах та вживаються в процесі надання житлово-комунальних послуг

А  Б  В  Г  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  Й  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Ю  Я

 

Абонент виробника - юридична або фізична особа, з якою виробником укладений договір на надання послуг водопостачання і каналізації (або однієї з цих послуг).

Абонент Водоканалу - юридична особа, яка уклала договір з Водоканалом на надання послуг водопостачання та (або) каналізації.

Аварійна ситуація - стан потенційно небезпечного об'єкта, що характеризується порушенням меж та/або умов безпечної експлуатації, але не перейшов в аварію, при якому всі несприятливі впливи джерел небезпеки на персонал, населення та навколишнє середовище утримуються у прийнятних межах за допомогою відповідних технічних засобів, передбачених проектом.

Аварійний запас води в резервуарі - запас води в резервуарі, передбачуваний для подавання одним водоводом на час ліквідації на ньому аварії.

Аварія - раптова подія, така як потужний викид небезпечних речовин, пожежа або вибух, внаслідок порушення експлуатаціїпідприємства (об'єкта), яка призводить до негайної та/абонаступної загрози для життя та здоров'я людей, довкілля,матеріальних цінностей на території підприємства та/або за йогомежами.

Аерація води - збагачення води киснем повітря.

Аеробна стабілізація мулу - мінералізація активного мулу окисленням.

Аеробний процес очищення стічних вод - процес руйнування органічних речовин мікроорганізмами у присутності кисню повітря.

Аеротенк для очищення стічних вод - споруда для біологічного очищення стічних вод з аерацією повітрям.

Активний мул - мул, що містить мікроорганізми, які абсорбують і розкладають забруднювальні речовини у стічних водах.

Алгоритм оптового ринку електричної енергії - порядок розподілу уповноваженим банком коштів з поточних рахунків із спеціальним режимом використання без платіжних доручень, який встановлюється національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики.

 

 

 
Коментарі (0)