ГоловнаДовідникДовідник ЖКГТлумачний словник комунальника: (Л)

Тлумачний словник комунальника: (Л)

Найповніший тлумачний словник житлово-комунальних термінів, що зустрічаються у нормативно0правових актах та вживаються в процесі надання житлово-комунальних послуг

А  Б  В  Г  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  Й  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Ю  Я

 

Ліквідація наслідків аварії - режим функціонування, під часякого підприємство (об'єкт) після аварії переводиться в режимнормальної експлуатації або перетворюється в екологічно безпечнуприродно-технологічну систему.

Ліміт використання води - граничний обсяг використання води,який встановлюється дозволом на спеціальне водокористування.

Ліміт забору води - граничний обсяг забору води з водних об'єктів, який встановлюється в дозволі на спеціальне водокористування.

Ліміт скиду забруднюючих речовин - граничний обсяг скиду забруднюючих речовин у поверхневі водні об'єкти, який встановлюється в дозволі на спеціальне водокористування.

Лімітуюча ознака шкідливості - показник, за яким встановлюється гігієнічний норматив шкідливої хімічної речовини у воді та який визначається за мінімальною концентрацією, яка впливає безпосередньо на організм людини (санітарно-токсикологічна ознака шкідливості), органолептичні властивості води (органолептична ознака шкідливості) чи процеси самоочищення водойм (загальносанітарна ознака шкідливості).

Ліцензіат - суб'єкт господарювання, який одержав ліцензію на провадження господарської діяльності з транспортування теплової енергії магістральними та місцевими (розподільчими) тепловими мережами, або з централізованого водопостачання та водовідведення.

Локальна каналізація - сукупність каналізаційних споруд, призначених для відводу стічних вод окремого Підприємства, території.

Локальні очисні споруди - споруди для очищення стічних вод окремого Підприємства, території до відповідних вимог.
 

 
Коментарі (0)