ГоловнаПублікаціїТарифи ЖКГ Підсумки тижня: комунальна пеня та «операція» тарифікація

Підсумки тижня: комунальна пеня та «операція» тарифікація

У центрі уваги цього тижня було знову ж таки питання підняття тарифів для українців. Так, якщо вірити гучним промовам можновладців, то зміни у тарифній політиці відбудуться вже після виборів в Україні.
У центрі уваги цього тижня було знову ж таки питання підняття тарифів для українців. Так, якщо вірити гучним промовам можновладців, то зміни у тарифній політиці відбудуться вже після виборів в Україні.
 
Інформаційний простір понеділка, 19 березня, розпочався для «У.К.» з регіональної звістки про те, що у Львові некомунальні будинки чекають на нові тарифи. Підприємства, що обслуговують будинки не комунальної власності, продовжують звертатись за погодженням тарифів на комунальні послуги. 
 
Водночас стало відомо, що вже у квітні цього року Кабінет Міністрів України, Міністерство регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства визначать розмір і порядок стягнення пені за невчасні розрахунки за спожиті житлово-комунальні послуги. Згідно з документом, таким чином планується досягти 98% рівня розрахунків населення України за спожиті житлово-комунальні послуги.
Крім того, у цей день не залишилася поза увагою і тарифна політика Кіровограду. Так, з 1 квітня мешканці Кіровограду отримають нові тарифи на водопостачання та водовідведення. Постанову про нові тарифи за №126 від 16.03.2012 року прийняла Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг.
 
Наступного дня стало відомо, що міська рада віднайшла свій метод боротьби з боржниками за ЖКП. Так, За даними управління економіки ЛМР, станом на 1 березня поточного року сума заборгованості мешканців за житлово-комунальні послуги (квартирна плата, водопостачання та теплопостачання) у Львові становить 58,6 млн грн.
 
У середу, 21 березня, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко в ході обговорення дослідження Світового банку «Модернізація систем централізованого теплопостачання в Україні: облік до майбутніх парламентських виборів в Україні підвищення вартості житлово-комунальних послуг для населення не буде. Якщо ціни на послуги ЖКГ для населення і будуть підвищуватися, то в наступному році і поетапно.
Свою думку з цього приводу висловив і міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Анатолій Близнюк, пояснивши підвищення цін на тепло. Міністр згоден з висновком СБ, що ефективною є одномоментна модернізація житлових будинком з підвищенням тарифів на газ до рівня собівартості. 
 
Також у цей день стало відомо, що Нацкомпослуг затвердила єдиний тариф для водокористування як для населення, так і для підприємств Кіровоградської області, що становить 7 грн 40 коп. за 1 кубометр води. Як підкреслив на апаратній нараді в облдержадміністрації перший заступник голови обласної ради Олександр Шаталов, затвердження єдиного тарифу – це завершальний крок на шляху об'єднання міських водоканалів Кіровограда, Знам'янки, Олександрії і Світловодська у єдине обласне комунальне підприємство «Дніпро – Кіровоград». 
 
У четвер, начальник управління житлово-комунального господарства міської ради Анатолій Рогов під час робочого відвідування ЖЕО Центрального району кримської столиці повідомив, що у Сімферополі наближається до завершення робота з коригування тарифів на житлово-комунальні послуги. При цьому він додав, що, наприклад, у Центральному районі кримської столиці, де житловий фонд включає в себе 758 домоволодінь, процес коригування планується завершити до першого квітня.
 
Цього ж дня українцям нагадав про себе Міжнародний Валютний Фонд, який наполягає на піднятті ціни на газ для населення. Так, представники МВФ заявили, що якщо переговори із Росією про ціну на газ будуть вдалими, це не закриє питання про підвищення тарифів на газ для населення і підприємств теплокомуненерго.
 
На противагу представнику МВФ перший віце-прем’єр Валерії Хорошковський заявив, що збільшення ціни на газ для населення не розв’яже проблему, а навпаки створить ще одну - збільшиться обсяг неплатежів.
В останній робочий день тижня стало відомо, що під час години уряду у парламенті перший віце-прем'єр-міністр Валерій Хорошковський заявив, що уряд розглядає можливість перегляду тарифів на електроенергію. За його словами, на сьогоднішній день є певні підстави щодо переглядутарифів на електроенергію як таких.
 
Також своє бачення щодо цінової політики висловив і прем’єр-міністр Микола Азаров, який повідомив, що в Україні немає жодних економічних підстав для зростання цін і тарифів. Він підкреслив, що деякі керівники на місцях намагаються вирішувати проблеми своїх регіонів, зокрема, за рахунок необгрунтованого підняття тарифів нажитлово-комунальні послуги. За словами Прем’єра, щодо таких керівників будуть зроблені жорсткі висновки.
 

Анна Недогибченко
 
Коментарі (0)